Permeable belægninger

Lokal håndtering af permable belægninger

En permeabel belægning er en belægning hvor vand kan trænge igennem belægningen. Fordelen ved en permeabel belægning er at det regnvand der siver gennem belægningen, ikke belaster kloakkerne.

En permeabel belægning kan anvendes på terrasser, i indkørsler og på store arealer som parkeringspladser, industripladser, udendørs lagerpladser, veje osv. Før man udskifter en fast belægning til en permeabel belægning, skal man dog altid overveje om den øgede vandnedsivning kan gøre skade, eksempelvis i en indkørsel der ligger tæt på et hus med kælder.

I en permeabel belægning skal regnvand først og fremmest kunne trænge igennem belægningens øverste lag. Det øverste lag i en belægning vil typisk være:

Regnvand trænger gennem de store huller i græsarmeringen hvori der vokser græs, men herudover trænger regnvand gennem belægningen i fugerne mellem de enkelte Herregårdssten eller øvrige belægningssten. Dansk beton Belægningsgruppen har udgivet vejledningen med navnet "Lokal håndtering af regnvand med permeable belægninger" Heraf fremgår det, at det permeable areal, herunder fugearealet mellem de enkelte belægningssten, i en permeabel belægning normalt udgør ca. 10%. Som følge af dette fugeareal bør der ikke bruges store fliser i en permeabel belægning, medmindre fugekravet kan opretholdes ved brug af Brosten / Kopsten i kombination med fliser.

Udover ovenstående krav til fugebredde mellem fliser og belægningssten i det øverste lag i en permeabel belægning, er der også særlige krav til opbygning af bærelag, bundsikring, afretningslag og til selve fugematerialet.

Slutteligt bør der, som ved faste belægninger, også ved permeable belægninger laves kantsikring ved brug af kantsten.

Permeabel belægning i flere varianter

Permeabel belægning findes i adskillige udformninger. Permeabel belægning kan bestå af kvadratisk græsarmering og permeabel belægning kan eksempelvis bestå af aflange belægningssten. Belægningssten findes i flere farver. Belægningssten kan være gule eller røde, men normalt er belægningssten grå eller koksgrå. Det er dog ikke unormalt at blande et par farver med hinanden, som eksempelvis køb af belægningssten i gråmix som består af koksgrå belægningssten og af grå belægningssten.

Permeabel belægning findes endvidere i flere tykkelser. Permeabel belægning i en indkørsel slides mere end permeabel belægning på terrasser. Derfor bør der anvendes kraftigere belægningssten i en permeabel belægning i en indkørsel ift. belægningssten i en permeabel belægning på en terrasse.

Levering af permeabel belægning

FC Beton leverer permeabel belægning til alle brofaste adresser på Sjælland, på Lolland, på Fyn og i Jylland. FC Beton leverer dermed permeabel belægning til byer som København, Greve, Albertslund, Roskilde, Ringsted, Slagelse, Rødby, Maribo, Nakskov, Nykøbing, Næstved, Vordingborg, Køge, Helsingør, Nyborg, Svenborg, Odense, Middelfart, Fredericia, Kolding, Vejle, Haderslev, Aabenraa, Esbjerg, Varde, Ringkøbing, Horsens, Herning, Silkeborg, Viborg, Holstebro, Struer, Skive, Lemvig, Skanderborg, Aarhus / Århus, Grenaa / Grenå, Auning, Ebeltoft, Randers, Hobro, Aars / Års, Thisted, Hanstholm, Aalestrup / Ålestrup, Støvring, Aalborg / Ålborg, Nørresundby, Brønderslev, Hjørring, Frederikshavn, Hirtshals, Skagen, Sæby, Vodskov, Klarup, Storvorde, Hellerup, Hadsund, Nibe, Løgstør, Farum, Hundested, Gilleleje, Holbæk, Mariager og Kalundborg. Du har naturligvis også mulighed for at vælge at hente din permeable belægning direkte hos os. Når du køber din permeable belægning til afhentning hos os, kan du vælge at hente den selv eller du kan vælge selv at betale en vognmand for at fragte den permeable belægning fra FC Beton og hjem til dig.

Ønsker du at få prisen på direkte levering hvor FC Beton forestår transporten af den permeable belægning, skal du indtaste dit postnummer på linket direkte levering. Bemærk at transportprisen afhænger af dit postnummer (hvor langt skal vi køre) samt af mængden af paller vi skal have med. Jo flere paller du køber, jo billigere bliver fragten. Du kan derfor nedbringe fragtprisen på direkte levering af permeabel belægning ved at købe flere produkter til levering sammen med den permeable belægning. Disse produkter kan eksempelvis være kantsten, støttemure osv.

For så vidt angår selve aflæsningen, er der i visse tilfælde mulighed for aflæsning med kran og i øvrige tilfælde sker aflæsning med truck. Når der aflæsses med kran kan vi som regel aflæsse permeabel belægning, kantsten, støttemure mv. over en hæk, mens dette ikke er muligt med truck. Igen kan du se aflæsningsmuligheder for dit postnummer under direkte levering.

X
Like os på Facebook

Opnå følgende fordele

Du finder os her