P-Plads

Hos FC beton har vi meget erfaring med belægning til P-Pladser. Vi producerer og leverer forskellige typer af belægningssten og fliser til anlæg af både store og mindre P-Pladser.

Vi har mange forskellige typer af belægningssten som kan anvendes til anlæg af P-Pladser, og afhængigt at størrelse og brug er der forskellige typer af belægningssten som egner sig bedst.

Blandt de mest brugte belægningssten til anlæg af P-Pladser er:

Parkeringsplads med vandrender
Parkeringsplads af FC-Kaluk og vandrender så vandet nemt kan ledes væk.
FC Kaluk og FC Kvadratluk er belægningssten som vi har udviklet specielt til større pladser. Belægningsstenene er laves til nedlægning med maskine så det er muligt at anlægge en større belægning på kort tid. FC Kaluk og FC Kvadratluk er designet med en form som gør at de låser hinanden fast så muligheden for udskridning mindskes.

SF Sten som også benyttes en del til P-Pladser har en form som modvirker bevægelser i den ene retning og er derfor også en god solid belægningssten.

Kløverstenen modvirker bevægelser i begge retninger hvilket gør den til et populært valg når det kommer til belægning på P-pladser.

Mindre p-plads med græsarmering
Mindre p-plads anlagt ved boliger med græsarmering fra FC Beton.
Græsarmering kan bruges alene eller i kombination med andre belægningssten. Ved at bruge græsarmeringssten som belægning på en P-Plads kan man ved korrekt brug undgå kloakeringsarbejde under P-Pladsen da græsarmeringen har et naturligt dræn som fører regnvandet ned under belægningen og væk.

Benyttes der ikke græsarmering som hele eller dele af belægningsarealet kan der benyttes vandrender til at lede regnvandet til en brønd.

Ved at kombinere flere forskellige typer og farver af belægningssten til anlæg af en P-Plads kan man tydeligt lave signaler til bilisterne som skal køre på P-Pladsen. Det kan være parkeringsbåsene som markeres med andre typer eller farver af flisebelægning, eller der kan udformes andre symboler i belægningen.

Ved større P-Pladser kan der også være mange fodgængere, og i disse tilfælde bør der laves områder som et fortov hvor fodgængerne kan være afskærmet fra trafikken.

Til opbygning af fortove ved P-Pladser er der flere muligheder. Der benyttes ofte en kantsten til at hæve fortovet over det areal hvor bilerne kører, for tydeligt at gøre bilisterne opmærksom hvor der færdes fodgængere.

Belægningen på et fortov kan være de traditionelle fortovsfliser, men der er også mange andre tykke betonfliser som kan benyttes til anlæg af fortove.

Både 50x50 betonfliser og 30x60 betonfliser er populære til brug som fliser på ny anlagte fortove.

Skal der benyttes en støttemur som en del af P-Pladsen har vi flere forskellige løsninger til dette. Der er forskel på hvilke af vores støttemursten der kan bruges afhængigt at hvor meget støttemuren skal holde. Vi hjælper gerne med at vælge det rigtige produkt til støttemuren.

Vi kan også levere sten og sand til anlæg af parkeringspladsen. Ring til os på 98 34 34 11 eller send en mail på salg@fc-beton.dk for et uforpligtende tilbud på stabilgrus, vasket sand, fugesand og belægningssten til anlæg af P-Pladsen.
X
Like os på Facebook

Opnå følgende fordele

Du finder os her