Fortov

Fortov i Klarup Nordjylland
Vi har leveret fortovsfliser og kopsten til anlæg at nyt fortov i Klarup, Nordjylland.
Fortov Sofiendalsskolen i Skalborg, Aalborg
Ved Sofiendalskolen i Skalborg, Aalborg er der brugt 50x50 betonfliser til anlæg af nyt fortov.
Til anlæg af fortove er der flere forskellige muligheder når man benytter betonvarer fra FC Beton. Til de traditionelle fortove benyttes vore fortovsfliser sammen med en kantsten til at adskille kørebanen fra fortovet til de gående.

FC Beton kan levere fortovsfliser, kantsten samt grus og sand til anlæg af fortove i størstedelen af Danmark. Sammen med levering af produkterne til anlæg af fortovet, kan vi også tilbyde at udføre arbejdet med at anlægge fortovet.

Udover de traditionelle store fortovsfliser er det også populært at anlægge nyt fortov med 50x50 cm betonfliser som er 7 cm i tykkelsen.

Er der tale om et større projekt hvor der også skal anlægges villavej eller anden vej sammen med fortovet, kan FC Beton også levere belægning til anlæg af vejen.

Som erhvervsdrivende entreprenør, anlægsgartner, brolægger eller lignende kan vi tilbyde samhandelsaftaler som gør det billigere for jer at indkøbe vores betonvarer.

FC Beton er beliggende lige udenfor Aalborg og i Gadbjerg ved Vejle, men kører fliser mm. til alle større og mindre byer i Jylland, på Fyn og Sjælland.

Udover de traditionelle fortovsfliser producerer FC Beton også andre belægningssten som kan benyttes til anlæg af nyt fortov.

Historien om fortovet

Ordet fortov er kendt fra omkring før 1600-tallet hvor fortovet var lidt bredere end vi kender det i dag. Den gang var fortovet den del som var fra midten af gaden og over til huset. Omkring 1600-tallet blev fortovet lidt mindre og i stedet for at gå fra midten af gaden og til huset, var fortovet nu fra kørebanen og til huset.

Helt tilbage fra romernes anlæg af store vejnet blev der anlagt fortove som havde en bredde på ca. halvdelen af kørebanen.

Romerne lavede fortove i byerne med rektangulære sten som der stadig kan ses i dag hvis du besøger byer som Pompeji eller Rom.

Herhjemme har der været pligt om at private selv skulle anlægge samt vedligeholde deres fortov. Tilbage i 1701 er der angivet i en forordning at politimesteren skulle tilse at brolagte fortove blev vedligeholdt godt.

I 1765 blev franskmanden Jean Marmillod hentet til Danmark hvor han skulle lede anlæg af fortove i byerne hvor fortovet blev hævet over vejbanen.

Det første fortov der blev anlagt i dette større projekt var fra Holmens Kanal til Kongens Nytorv i København.

Små 100 år senere begyndte man at belægge fortove i København med Stampeasfalt.

Bor du i en ejendom som ligger ud til en offentlig vej, er det dig der står for snerydning af de arealer som er bestemt til de gående som blandt andet fortovet.

X
Like os på Facebook

Opnå følgende fordele

Du finder os her