Belægning


Belægning med belægningssten fra FC Beton kan være meget forskelligt, og vores belægningssten benyttes også af både private og erhverv.

 

Anvendelse med forskellige typer af belægning

Vores belægningssten produceres i flere forskellige tykkelser så de kan benyttes til forskellige formål. 

Anvendelse til indkørsel

6 cm tykke belægningssten vil kunne anvendes til alt fra havestier og terrasser til indkørsler hvor der kører normale biler. Skal indkørslen benyttes til tungere køretøjer skal der en tykkere belægningssten til.

Ved anlæg af de traditionelle arealer i haver som indkørsel, terrasse og havesti anvendes ofte en belægningssten med størrelsen 14x21 cm. Denne type af belægningssten går under forskellige navne som:
Alle fire navne gør det ud for en sten til belægning med størrelsen på 14x21 cm. Denne type af belægning produceres i flere forskellige farver og farvemix samt med den traditionelle betonoverflade eller med en overflade med skifferpræg.

Af andre sten til belægning af denne type kan nævnes:

Til en belægning i en indkørsel er det ikke nødvendigt at benytte betonfliser eller belægningssten, da der også findes andre muligheder. Et af eksemplerne på en alternativ belægning i en indkørsel er granitskærver som ved korrekt anlæg giver mindre vedligeholdelse med at fjerne ukrudt end en mere traditionel belægning med belægningssten eller betonfliser.

Du kan eventuelt læse vore gør det selv guide om anlæg med granitskærver i indkørsel. Her finder du også flere eksempler på fordele og ulemper ved anvendelse af granit skærver som belægning i forhold til brugen af den mere traditionelle betonbelægning.

Anvendelse til terrasse

Skal du anlægge en ny terrasse eller indkørsel med belægning, har vi samlet de belægningssten som vi mener, er mest velegnet til disse projekter. Du kan derfor finde:

Udover belægningen kan du også bestille alt i grus og sand til anlæg af ny indkørsel, terrasse eller havesti. Sand og grus fra FC Beton leveres i bigbags så det er nemt at opbevare og evt. flytte med palleløfter eller truck.

Anvendelse til trappetrin

Skal du bruge belægning til en ny trappe har vi hos FC Beton flere forskellige produkter. Det kan være vores Herregårdsblokke som kan bruges som trappetrin. Vi producerer også deciderede betontrappetrin til opbygning af betontrapper.

Du kan også anvende mange af de andre sten og fliser til opbygning af en ny trappe. Skal du selv i gang med at lave trappen kan du følge vores guide til at bygge en gør det selv trappe.

Anvendelse ved større pladser

Som belægning på større pladser vil en belægningssten som kløverstenen være et godt valg, og ligeledes kan herregårdsstenen eller de andre førnævnte typer af belægning også bruges, men hos FC Beton finder du også andre typer sten som er velegnede til anlæg af større arealer.

Eksempelvis vil vores FC Kaluk eller FC Kvadratluk være et godt valg som hurtigt vil kunne nedlægges da disse er designet til anlæg af større belægning med maskine.

Ved anlæg af områder hvor der færdes køretøjer som eksempelvis en privatvej, en parkeringsplads eller en vendeplads vil belægning med en sten som græsarmering give god mening, da græsarmeringsstenen har en naturlig drænende effekt, hvilket gør at der skal meget mere regnvand til før der opstår vandpytter.

Udover belægning med vores små belægningssten vil anlæg af fortove kunne foregå med vores betonvarer. Til anlæg af et nyt fortov kan der anvendes de traditionelle store fortovsfliser eller man kan gå lidt mere utraditionelt til værks og benytte en 7 cm tyk 50x50 betonflise.

For at adskille fortov fra vej benyttes oftest en anden type af belægning nemlig en kantsten som vi laver i fire forskellige typer. De tre store traditionelle kantsten, samt den noget mindre havekantsten som dog sjældent benyttes udenfor haver.


Kvalitet af FC Belægning

Vores belægning bliver produceret i høj kvalitet og vi tester løbende vores produkter i eget laboratorium så vi sikrer den høje kvalitet der skal til for at kunne levere en holdbar udendørs belægning. Vind og vejr slider hårdt på belægninger uanset om det er belægning til kørende trafik, gående eller andet belægning, så derfor skal udendørs belægning have en høj kvalitet.

Den store erfaring vi har opbygget i støbning af belægningssten og fliser til både private og erhverv gør at vi kan lave meget ens produkter som sikrer en flot belægning.

Vil du vide mere om den høje kvalitet på vores produkter kan du her læse om FC Kvalitet.

Inspiration

Søger du inspiration til en belægning med belægningssten eller betonfliser kan du finde forskellige billeder i vores billedgallerier herunder. Du kan også se sådanne gallerier på siderne med belægningssten og betonfliser.

Du kan også se hvordan vores betonvarer er brugt som belægning andre steder som eksempelvis:

Levering af belægningssten

FC Beton leverer belægning til størstedelen af Danmark - vi har både egne biler som kører i Jylland, samt eksterne vognmænd som leverer for os.

Ved bestilling af belægning eller andre af vores varer vil det altid være egne biler som kører ud i Jylland når det er til adresser nord for Aarhus, mens der ved levering på Sjælland og Fyn, samt adresser syd for Århus ofte benyttes andre fragtmænd. Vores lastbiler kan aflæsse pallerne med belægning med en kran, så der er mulighed for at løfte pallerne ind over et hegn, en hæk eller lignende. Ved levering med andre fragtmænd aflæsses pallerne med truck, så aflæsningen kan kun forgå på steder hvor trucken har adgang.

Erhvervsaftale

Som erhvervsdrivende har du mulighed for at indgå en samhandelsaftale med FC Beton. Samhandelsaftalen giver mulighed for rabat ved tilbagevendende bestillinger af vores betonvarer.

Vil du vide mere om mulighederne for at indgå en erhvervsaftale med FC Beton kan du læse mere på siden om samhandel for erhverv.

X
Like os på Facebook

Opnå følgende fordele

Du finder os her