Græsarmering

Græsarmering er et speciale inden for belægningssten. Specialet består i, at der bliver synligt græs, hvorved der fremkommer et flot farvespil. Samtidig sikrer græsarmering effektivt dræn af overfladevand, uden brug af kloakering. Græsarmeringen fremstilles i beton i flere forskellige varianter, hvilket giver mulighed for forskellige mønstre til græsbevoksning.   Erhvervsaftale

   Til erhvervsdrivende som løbende skal bruge betonvarer som græsarmering kan FC Beton tilbyde en samhandelsaftale. Du kan ansøge om en aftale med FC Beton om samhandel her. Du bedes oplyse det forventede antal af sten til græsarmering samt andre betonsten og betonprodukter du skal bruge. Da vi selv producerer vores græsarmeringssten vil vi kunne tilbyde gode priser til erhvervsdrivende som gentagne gange bestiller større mængder.

   Vores græsarmering sælges her på fc-beton.dk, via mail eller telefon.

   Læggemønstre

   Græsarmering på parkeringsplads
   Parkeringspladsen ved IKEA i Aalborg består blandt andet af græsarmering fra leveret af FC Beton
   Mindre parkeringsplads med græsarmering
   Her er græsarmeringen brugt til anlæg af en mindre parkeringsplads med Herregårdssten til inddeling af parkeringsbåsene.
   Græsarmering fra FC Beton produceres kun i 30x30x8 cm og derfor er der ikke mange forskellige læggemønstre når der skal anlægges parkeringspladser eller lignende med vores græsarmeringssten.

   Græsarmering kan dog kombineres med andre belægningssten. Eksempelvis kombineres Grå Græsarmeringssten FC-Kvadratluk 30x30x8 ofte sammen med FC-Kvadratluk.

   Denne kombination sker eksempelvis ofte på en stor plads, som eksempelvis på en parkeringsplads. Her vil FC-Kvadratluk udgøre det største areal, mens Grå Græsarmeringssten og FC-Kvadratluk 30x30x8 vil blive anvendt hvor der ønskes en fartdæmpning og/eller dræn af overfladevand.

   På billedet af den mindre parkeringsplads kan man se hvordan græsarmering er benyttes sammen med herregårdssten, hvor herregårdsstenene blot angiver bredden af parkeringsbåsene.

   Anvendelse

   Græsarmeringssten fra FC Beton er udviklet til anvendelse på større pladser som eksempelvis parkeringspladser, torve eller villaveje. Ved at anvende græsarmering hvor der kører biler, vil hastigheden blive nedsat, og samtidig vil det naturlige dræn i græsarmeringsstenene gøre at regnvand kan trække ned i jorden og væk uden brug af kloakering.

   Med græsarmering opnås en grønnere profil af betonbelægningen, da der både gives det naturlige dræn samt at det grønne græs tydeligt kan ses i belægningen. Der bliver et flot farvespil i belægningen når det grønne græs vokser op rundt om den rå grå betonfarvede græsarmering.

   Ved anlæg af belægning med græsarmering, skal der benyttes et andet fugemateriale end ved traditionelle belægningssten. Fugerne mellem græsarmeringen bør fylde med en blanding af 50% muldjord og 50% fugesand.

   Græsarmeringens fuger skal ikke fyldes helt op, da græsset skal vokse lidt nede i belægningsstenene for ikke at blive ødelagt af trafikken. Der skal bruges ca. 1 kg græsfrø pr. 50 kvadratmeter belægning.

   For at undgå at græsset vokser over kanten på græsarmeringsstenene, skal belægningen fejes med en stiv kost hvert forår. Dette bevirker at sand og jord som samler sig i hullerne sammen med græsset kommer væk og modvirker dermed at græsset kommer så højt op i armeringsstenene så det kan blive ødelagt af trafikken.

   FC Betons græsarmering kan nedlægges med maskiner, så der hurtigt kan belægges et større areal.

   Du kan læse mere om parkeringspladser her.

   Breddemoduler

   Græsarmering har følgende breddemodul:

   Indbygningslængde: 30 x n

   Indbygningsbredde: 30 x n

   n svarer til antallet af rækker.

   Angivelsen af antal græsarmeringssten/m2 som kan findes på fc-beton.dk er angivet ud fra modulmållet for græsarmeringsstenene med en 2-5 mm fuge.

   Teknisk information om græsarmering

   Kvadratluk græsarmering
   Bredde x længde
   30 x 30 cm.
   FC Kvadratluk græsarmering
   Tykkelse
   8 cm.
   Ca. vægt/m2
   144 kg.
   Ca. forbrug/m2
   12 stk.
   Costa græsarmering
   Bredde x længde
   30 x 30 cm.
   Costa græsarmering
   Tykkelse
   9,5 cm.
   Ca. vægt/m2
   145,20 kg.
   Ca. forbrug/m2
   11 stk.
   Costa græsarmering, 75% græsareal
   Bredde x længde
   30 x 30 cm.
   Costa 75% græsareal græsarmering
   Tykkelse
   9,5 cm.
   Ca. vægt/m2
   145,20 kg.
   Ca. forbrug/m2
   11 stk.
   FC-Kaluk græsarmering grå
   Antal m2 pr. palle
   19,5 m2
   Grå Græsarmeringssten, Kaluk
   Tykkelse
   8 cm.
   Antal pr. m2
   19,5 stk.
   Ca. vægt/m2
   124 kg.

   Levering

   Bestiller du græsarmering fra fc-beton.dk kan vi levere i størstedelen af Danmark. Vi leverer normalt græsarmering indenfor 10 dage. Bestiller du græsarmering til levering i Jylland til adresser nord for Aarhus, vil vi kunne løfte pallerne med belægningssten over eksempelvis en hæk med vores kran, mens leveringer syd for Århus, på Fyn og Sjælland sker med eksterne vognmænd som aflæsser med truck. Det betyder at pallerne kun kan stilles hvor trucken har adgang.

   Ved bestilling af græsarmeringssten eller andre af vores produkter beregner vi med det samme hvor mange paller der skal til for at gøre fragten mulig. Vil du vide mere om priserne for pallerne samt mulighederne for returnering af dem når de er tømt for sten og fliser kan du gøre dette på siden direkte levering.
   X
   Like os på Facebook

   Opnå følgende fordele

   Du finder os her