Hvilke forskellige typer af sand findes der?

Der findes en lang række forskellige betegnelser for sand og grus, men der er ikke så mange forskellige typer som der er betegnelser, da mange af de typer sand og grus der benyttes, kendes under flere forskellige navne.

Vi vil her prøve at hjælpe dig til en bedre forståelse af de forskellige typer af sand og grus.

Hos FC Beton kan du købe vasket sand. Dette sand benyttes til flere forskellige opgaver og kendes derfor også under flere forskellige betegnelser som:


De forskellige betegnelser er rimeligt sigende for hvor sandet benyttes. Afhængigt af landsdel kan benævnelsen sand og grus også variere, og derfor er afretningssand og afretningsgrus det samme men blot forskellige betegnelser fra forskellige landsdele.

Stabilt grus kendes også som stabilgrus og benyttes oftest til opbygning af et bærelag under en belægning.

Sandperler kan købes i flere forskellige størrelser, og de går også under betegnelsen støbemix. Støbemix benyttes i betonblandinger sammen med vand og cement.

Hvid sand, strandsand og fugesand benyttes også ofte om den samme type sand, men rigtigt strandsand har alt for runde sandkorn til at være egnet som fugesand, så her bør du være opmærksom. Vi forhandler ikke strandsand med de runde sandkorn, så hos FC Beton får du fugesand med skarpe kanter som pakker sig bedre sammen.

X
Like os på Facebook

Opnå følgende fordele

Du finder os her