Hvad koster en terrasse?

Skal du anlægge en ny flot terrasse med fliser eller belægningssten er prisen altid en faktor. Prisen for terrassen afhænger af hvilke sten eller fliser der vælges, om det er et gør det selv projekt eller om der bliver hyret en anlægsgartner, brolægger eller lignende til anlægsarbejdet.

Jorden som skal graves af for at kunne anlægge en god stabil terrasse skal enten fordeles i haven eller køres væk. Det koster også penge at få transporteret jorden væk, så alt i alt er der stor prisforskel på en terrasse afhængigt af hvilke valg der træffes.

For at få et godt resultat som du vil være glad for længe skal der opbygges en god og solid underbund af:

Herpå skal der så lægges terrassefliser eller belægningssten, og i fugerne skal der være fugesand. For at holde belægningen sammen anbefaler vi at lave en kantsikring. Hertil kan der anvendes forskellige produkter som kan passe til belægningen.

Benyttes der eksempelvis herregårdssten som belægning på terrassen, vil vi anbefale at benytte herregårdsblokke som kantsikring, mens der ved brug af havefliser med fordel kan anvendes kantafgrænsningssten.

Kantsikringen sættes i jordfugtig beton, hvilket betyder at der alt i alt skal bruges:

4 gange sand og grus til bundsikring, bærelag, afretning og som fugemateriale. Der skal bruges cement til at blande en jordfugtig beton. Fliser eller belægningssten som belægning på terrassen samt en sten til kantsikring.

Som et gør det selv projekt betyder det at du kan regne med en pris fra ca. 100 kr./m2. Hertil kommer så udgifter til leje af eventuelle maskiner, anskaffelse af værktøj, afskaffelse af jord osv.

Når du har fundet de belægningssten eller fliser som du vil bruge er det meget nemmere at komme tæt på hvad en terrasse koster.

Vi har lavet en guide som kan hjælpe dig igennem gør det selv arbejdet med anlæg af en terrasse.

X
Like os på Facebook

Opnå følgende fordele

Du finder os her