Herregårdssten

Denne type belægningssten, der er tromlet, har flere navne. Nogle kalder dem Herregårdssten, andre Holmegårdssten eller Bondesten. Belægningssten fra FC Beton A/S er så flotte, at vi har valgt at kalde denne type belægningssten for Slotsbrosten med slået kant, ud fra den betragtning at et slot er flottere end en herregård.

Herregårdssten med slået kant kaldes også tromlet herregårdssten eller herregårdssten med raspet kant.
 
Slotsbrosten med slået kant har et rustikt udseende, og kan lægges i utallige mønstre og mange farvevarianter. Herved er der mulighed for at opnå en stilren og tidløs belægning, såvel som en moderne og innovativ belægning.

Er det ikke herregårdssten med slået kant som du kigger efter kan du finde Herregårdssten med fas, og tilsvarende sten med skifferoverflade eller en Karmona sten som har afrundet kant.
 
Alle herregårdsssten med slået kant fra FC Beton leveres uden fugeknaster.
 

Herregårdssten

Herregårdssten har i mange år været en særdeles populær belægningssten. Uanset hvor du bor, vil du derfor formentligt have set belægning med Herregårdssten. Vores Herregårdssten, eller Slotsbrosten som vi kalder dem, bliver produceret i flere forskellige farvevarianter. Vi har samlet nogle af de koksgrå belægningssten, gule belægningssten og nogle af de røde belægningssten på separate lister, så det bliver lettere at finde frem til sten i den rigtige farve.

Der er forskellige varianter af de forskellige farvemix som vores herregårdssten leveres i. Eksempelvis er der i de gule nuancer både den rene gule, gulmix, og farvekombinationerne forår, høst og løv. Ligeledes er der også forskellige nuancer og farvemix iblandt både de koksgrå og de røde herregårdssten.

Breddemoduler

Herregårdsstenen har følgende breddemodul:

Indbygningslængde: 21 x n

Indbygningsbredde: 14 x n

Hvor n svarer til antal rækker.

Det angivne antal herregårdssten/m2 som findes her i webshoppen er angivet ud fra herregårdsstenenes modulmål med en 2-5 mm fuge.

Anvendelse af herregårdsstenene

Herregårdssten/Slotsbrosten med slået kant fås i flere tykkelser. De tyndeste er 6 cm. tykke, hvilket er tilstrækkeligt til belægning i en almindelig indkørsel. Derfor er Slotsbrosten med slået kant velegnet til såvel indkørsler som til terrasser samt små havestier rundt omkring i haven. Stenene med slået kant kan også købes i tykkere varianter hvis de skal bruges i en indkørsel med tungere køretøjer.
 
Som tilbehør til vores herregårdssten fås kantafgrænsning med slået kant som også kaldes for herregårdsblokke, cirkelblokke og centersten. Cirkelblokke og centersten fås i såvel stor som i lille, og benyttes til at lave cirkelformede mønstre i belægningen.

Læggemønstre

Når der anvendes herregårdssten til belægning af enten terrasse, indkørsel eller andet er der flere forskellige læggemønstre som kan vælges. Der er stor forskel på hvor nemt og hurtigt det er at lave de forskellige læggemønstre. Vælger man eksempelvis at lave en cirkel eller nogle buer, vil det betyde at der er flere herregårdssten som skal tilpasses i størrelsen, og dermed vil det tage lidt ekstra tid.

Hvilket læggemønster man skal vælge er helt op til ens egen smag og udover at vælge mellem de forskellige mønstre og forbandt, kan man også kombinere forskellige farver i læggemønstrene. Eksempelvis kan et Firkantforbandt med koksgrå 14x21 cm herregårdssten kombineret med grå 28x28 cm herregårdssten blive rigtigt flot i både indkørsler og på terrasser.
  • Herregårdssten i vinkelforbandt

    Vinkelforbandt

  • Blokforbandt Herregårdssten

    Blokforbandt

  • Herregårdssten halvforbandt

    Halvforbandt


Du kan også finde inspiration til andre læggemønstre med herregårdsstenene her på siden og vælge mellem nogle af de forskellige forbandter.

Teknisk information om stenene

Normal herregårdssten
Bredde x længde
14 x 21 cm
Normal herregårdssten
Tykkelse
6 - 7 cm
Ca. vægt/m2
130 - 155 kg
Ca. forbrug/m2
34 stk
Halv herregårdssten
Bredde x længde
14 x 10,5 cm
Halve herregårdssten
Tykkelse
6 - 7 cm
Ca. vægt/m2
130 - 155 kg
Ca. forbrug/m2
68 stk
Kvadratisk herregårdssten
Bredde x længde
14 x 14 cm
Kvadratisk herregårdssten
Tykkelse
6 - 7 cm
Ca. vægt/m2
130 - 155 kg
Ca. forbrug/m2
51 stk
Makro herregårdssten
Bredde x længde
28 x 14 cm
Makro herregårdssten
Tykkelse
7 cm
Ca. vægt/m2
155 kg
Ca. forbrug/m2
25,5 stk

Levering af slotsbrosten

FC Betons logistikafdeling sikrer, at du som kunde modtager de købte Herregårdssten på en yderst professionel måde, i perfekt stand og naturligvis, leveret til tiden.

Bestiller du herregårdssten eller andre produkter fra FC Beton, har du oftest mulighed for at få Herregårdsstenene leveret direkte til din bopæl. FC Beton leverer blandt andet Herregårdssten til byer som København, Aarhus, Aalborg og Odense. Det er dog ikke kun begrænset til disse byer.

FC Beton har også mulighed for levering af herregårdssten og andre betonprodukter til Sjælland. Levering på Sjælland, Fyn og syd for Århus sker oftest med eksterne vognmænd som aflæsser med truck. Pallerne med herregårdssten kan derfor kun stilles hvor trucken har mulighed for at køre.

Når du bestiller herregårdssten og andre produkter på fc-beton.dk bliver der tilføjet det antal paller som skal til for at produkterne kan læsses og aflæsses. Prisen på pallerne afhænger af hvilket produkt de er beregnet til, men du kan se prisen for pallerne når du har tilføjet dine herregårdssten til kurven.

Du kan enten selv aflevere pallerne tilbage til FC Beton eller bestille en afhentning af returpallerne. Ved returnering af pallerne tilbagebetaler vi en del af prisen for pallen, men grundet slitage af pallen kan vi ikke tilbagebetale det fulde beløb. Du kan læse mere om pallerne på siden direkte levering.

Vil du se hvordan du kan få leveret herregårdssten fra FC Beton i din by, kan du ved at indtaste dit postnummer på direkte levering se meget mere om levering hos dig.

Hvis du ikke er helt sikker på bestilling af herregårdssten fra FC Beton, er du velkommen til at kontakte os.

Ris / Ros

Godt sted at bestille varer, kommer til aftalt tid, og har man bestilt for meget, tager de det retur.
Tak for god service
Gert Poulsen
X
Like os på Facebook

Opnå følgende fordele

Du finder os her