Havens personlighed med fliser og skærver

Skal du anlægge en helt ny have eller skal den eksisterende have laves om er planlægningen af havens nye indretning væsentlig. Det er vigtigt at få gennemtænkt hvordan haven skal indrettes, om der skal laves små rum, og der skal være ro eller lystigt spil i de materialer som anvendes.

Valg af flisestørrelse

Størrelsen på de fliser som vælges til anlæg af haven kan være med til at give ekstra ro, da de store overflader med få fuger giver mere ro end hvis der anlægges en belægning med de noget mindre belægningssten.

Blandt de største af vores betonfliser til haven finder du:


Det er også muligt at benytte fortovsfliser til haveanlæg hvis der ønske en belægning med store fliser.

Valg af farve

Der er mange forskellige farver at vælge mellem indenfor havefliser og belægningssten. Hos FC Beton er det specielt vores belægningssten som produceres i mange forskellige farver og farvemix.

De mest populære farvemix er gråmix og rødmix, men vil producerer også mange andre farver og farvemix som:

  • Forår
  • Løv
  • Rosa
  • Sort
  • Gulmix
  • Og mange andre.

Farven på fliser og belægningssten kan vælges så den matcher de blomster og planter som skal vokse nær belægningen, eller så der er tydelig forskel på gangarealer, indkørsel osv.

Skærver

Granitskærver er også en populær belægning, der med den glimtende overflade giver meget mere spil og liv til havens belægning end ved brugen af betonfliser.

Granitskærverne har skarpe kanter som kiler sig sammen om med et ca. 5 cm tykt lag skærver vil ukrudt have svære vækstbetingelser.

Skærverne er knuste granitblokke som kan købes i flere farver. Du kan ved bestilling hos os vælge mellem farverne hvid, rød, sort og grå.

Brug granitskræver i kombination med havefliser og skab din egen unikke belægning.

Den naturlige overgang

Det er muligt at skabe en naturlig overgang fra betonfliser, belægningssten og granitskærver til græsplæne, blomsterbede og resten af haven, eller der kan lave bratte overgange så det er meget synligt at det ene rum slutter og det næste rum i haven begynder.

Du kan lade fliserne gå fra den normale tætte belægning over i en sti af trædesten som snor sig igennem haven, igennem kræt og buske ud på nye oplevelser.

Den rigtige opbygning

Når du skal i gang med anlæg af haven, kan du her på siden finde forskellige gør det selv guides som kan hjælpe dig igennem arbejdet med anlæg af fliser og granitskærver.

Se eksempelvis disse guides:


Bestiller du granitskærver og betonfliser hos os kan du også bestille grus og sand til anlægsarbejdet og herudover kan du leje forskellige maskiner og værktøj som skal bruges til lægning af fliser og belægningssten.

X
Like os på Facebook

Opnå følgende fordele

Du finder os her