Gør det selv havesti af trædesten

I denne guide kommer du igennem anlæg af trædesten som havesti. Du vil komme igennem følgende punkter:

Mindre terrasse
Anlæg en flot havesti med fliser eller belægningssten som trædesten igennem græsplænen.
Vil du gerne gøre lidt ekstra ud af haven kan du nemt og hurtigt give haven et anderledes præg med en sti over græsplænen, igennem blomsterbedet eller andre spændende steder i haven.

Det behøver ikke være den traditionelle sti af havefliser eller belægningssten som ligger i et fast mønster med en fuge på 2-5 mm mellem hver flise/sten.

I stedet kan du bruge vores fliser eller belægningssten som trædesten. Du kan vælge at måle præcist ud mellem hver sten eller du kan lave afstanden lidt mere på må og få, afhængigt af hvilket udtryk stien skal have.

Hvis hele haven her rette linjer vil den mere præcise udmåling ofte være at foretrække hvor den mere henslængte havesti af trædesten passer bedre i den romantiske have.

Kvadratiske eller rektangulære fliser

Mindre terrasse
Vi anbefaler 40x40, 50x50 og 60x60 kvadratiske havefliser samt 30x60 cm rektangulære havefliser. Se eksempelvis på disse sider:
En sti af trædesten over græsplænen vil typisk laves med kvadratiske eller rektangulære fliser, og derfor er vores havefliser et godt valg til at lave havestien med. Pas på med ikke at vælge for små fliser da der i forvejen er et mindre areal at træde på. De større betonfliser giver også en mere stabil havesti.

Af kvadratiske fliser vil vi anbefale 40x40 cm, 50x50 cm eller 60x60 cm havefliser, mens der ved brugen af de rektangulære fliser anbefales at benytte de største 30x60 cm fliser.

Havestien kan også være en kombination af rektangulære og kvadratiske fliser, og du kan sno havestien frem og tilbage som du ønsker det.

Du kan også nemt lave din unikke trædesten ved at kombinere flere belægningssten. Hermed bestemmer du selv om der skal være kvadratiske, rektangulære eller runde trædesten på stien.

Med eller uden kantsten

Mindre terrasse
Vi producerer flere forskellige typer af kantsten som kan anvendes ved anlæg af en havesti.
En havesti af trædesten kan opbygges med en kantsten. Hvis havestien er igennem græsplænen vil kantstenen ofte være en flise eller belægningssten som lægges i modsat retning af den øvrige belægning, da man sjældent ønsker en forhøjet kant i græsset da det besværliggør arbejdet med at slå græs.

Hvis trædestenene skal placeres igennem et blomsterbed, eller med bunddække i form af granitskærver, barkflis eller lignende kan det hele sagtens hæves lidt med brugen af en kantsten. Vi producerer og forhandler 5 forskelige størrelser af kantsten som kan bruges til dette formål. Det er disse kantsten:


Opbygningen

Det er forholdsvist simpelt at opbygge en sti af trædesten igennem græsplænen, blomsterbedet eller et andet sted i haven.

Først graves der græstørv og jord væk. Der bør graves mindst 12-15 cm ned og herefter fyldes op med vasket sand som stampes. Der skal sand i, så det kommer til at passe med at flisernes overkant er ca. 1-2 cm over græsset.

Sandet afrettes så fliserne kommer til at lægge plant. Da de fleste huller vil være for små til at kunne bruge en retteskinne, anbefaler vi at benytte et mindre vaterpas eller et bræt til afretningen.
X
Like os på Facebook

Opnå følgende fordele

Du finder os her