Cykelsti

En cykelsti findes ofte mellem et fortov og vejbanen. Her kan cyklisterne cykle uden at genere bilerne på vejbanen.

De fleste cykelstier laves i ca. samme niveau som fortovet hvor fortov og cykelsti er adskilt med en fortovskantsten.

Mod vejbanen benyttes også en kantsten og denne vil ofte være lidt bredere end kantstenen mellem fortov og cykelsti.

Den yderste kantsten kan eventuelt være en rabatkantsten mens der benyttes en mindre fortovskantsten eller endnu mindre betonkantsten mellem cykelsti og fortov.

Selve cykelstien laves ofte med asfalt, men der kan også laves en belægning af betonfliser eller belægningssten.

Hvis der er sideveje som gør at trafikken kommer til at køre over cykelstien skal der vælges tykkere fliser/belægningssten end hvis der ikke skal være mulighed for at bilerne kører over cykelstien.

Der er flere forskellige muligheder når det kommer til belægning på cykelstier. Blandt de mest populære belægningssten til cykelstier er:


Der bør vælges en anden type af belægningssten eller fliser til cykelstien end den der er valgt til fortov da det skal være tydeligt hvor cyklisterne kører og hvor fodgængerne færdes.

Derfor benyttes der sjældent fortovsfliser til anlæg af cykelstier.

Hos FC Beton kan vi udover at levere belægning og sten til anlægsarbejdet også levere alt i grus og sand til opbygningen af en ny cykelsti. Du er velkommen til at ringe på 98 34 34 11 eller skrive til salg@fc-beton.dk for rådgivning til valg af de rigtige materialer.

Erhvervsdrivende der bestiller flere større ordre af belægningssten, betonfliser, kantsten mm. kan opnå store besparelser på produkterne fra FC Beton igennem en samhandelsaftale. Normalt er det entreprenører, brolæggere, anlægsgartnere og lignende erhverv der tegner en samhandelsaftale med FC Beton.
X
Like os på Facebook

Opnå følgende fordele

Du finder os her