Terrassebelægning

Skal du anlægge en ny terrasse kan vi hjælpe dig med terrassebelægning i høj kvalitet og til en lav pris. Vi producerer selv alle vores belægningssten og havefliser, så vi ved at kvaliteten er helt i top.

Ved at købe direkte ved producenten springer du et led over og derfor kan vi også tilbyde knivskarpe priser på vores fliser og sten.

Størrelser på belægning til terrassen

Store havefliser på en terrasse i en baghave
Her ses store havefliser lagt som en hyggelig terrasse i en baghave.
Når du skal vælge hvilken størrelse dine belægningssten eller betonfliser skal have er der flere ting som spiller ind. Jo større fliser du vælger, jo færre fuger vil der være og jo mindre ukrudt vil du skulle fjerne. Du kan læse mere om dette på siden Mindre vedligeholdelse med større fliser.

Det er ikke kun overfladens areal som du skal tage med i betragtning når du kigger på størrelser af fliser og sten. Tykkelsen er også meget vigtig. Mange steder kan du købe belægningssten med en tykkelse under 6 cm, men det vil vi ikke anbefale, da prisforskellen på en belægningssten på 5 eller 5,5 cm tykkelse og en belægningssten på 6 cm tykkelse er så lille og holdbarheden er så stor. Du får meget mere kvalitet for pengene med 6 cm tykke belægningssten.

Når det kommer til havefliser er der større prisforskel på 5 og 6 cm i tykkelsen og derfor kan det nogle gange godt betale sig at købe de billigere og tyndere fliser.

Gode belægningssten til terrassen

Der er som sådan ikke nogen af vores normale belægningssten som ikke er gode som terrassebelægning, men eksempelvis vores græsarmering er ikke anbefalelsesværdig. Græsarmering giver en lidt ujævn overflade som ikke er god på terrassen.

Det kan også blive svært at få en god og stabil terrasse hvis der kun anvendes kopsten, men disse kan kombineres med både havefliser og med Hollændersten.

Læggemønstret hvor betonfliser og kopsten kombineres, kaldes for rådhusbelægning og her har du flere forskellige muligheder. Du kan lægge 1 haveflise med kopsten omkring, du kan vælge 2x2 havefliser med kopsten omkring eller på en anden måde omkranse havefliserne med kopsten.

Den store fordel der er ved belægningssten som SF Sten, Kløversten og lignende hvor kanterne er skæve og dermed låser hinanden fast. Disse belægningssten er rigtigt gode som belægning i indkørsler og andre arealer hvor der kører biler som giver stort pres på belægningen. Man kan dog sagtens benytte disse belægningssten som terrassebelægning.

Herregårdssten med slået kant er meget populære som terrassebelægning og disse kan købes i flere forskellige farver og farvemix.
terrasse af herregårdsblokke
Her ses en terrasse af herregårdsblokke med et fint bed til.

Opbygning af terrassen

Hvis du skal i gang med at opbygge terrassen selv har vi skrevet en gør det selv guide som kan hjælpe dig igennem arbejdet. Du finder guiden her: Gør det selv terrasse.

Du kan også bestille det grus og sand som du skal bruge til opbygningen af terrassen her på fc-beton.dk. Vil du gerne have hjælp til at beregne hvor meget grus og sand der skal bruges til terrassen kan du benytte vores Find mængde beregner.
X
Like os på Facebook

Opnå følgende fordele

Du finder os her