Mindre vedligeholdelse med større fliser

Havefliser 40x40 cm
Her ses store havefliser 40x40 cm.
Noget af det som kræver mest vedligeholdelse ved en flisebelægning er fugerne hvor der hurtigt kan komme til at vokse græs og andet ukrudt hvis man ikke fejer jævnligt.

Det er heldigvis nemt at tage højde for dette og mindske vedligeholdelsesarbejdet i planlægningsfasen, da der vil komme færre fuger ved valg af større fliser, og dermed vil der være mindre fuge som skal holdes fri for ukrudt.

Der kan også hurtigt ske en reduktion i tiden til vedligeholdelse ved at vælge det rigtige fugemateriale til opbygning af fugerne mellem fliserne. Vi vil altid anbefale brugen af vores fugesand når der lægges en ny terrasse eller indkørsel, da fugesandet har skarpe kanter som vil kile sig sammen og modvirke ukrudtets mulighed for at spire.

Der findes nogen som anbefaler brugen af stenmel som fugemateriale da dette kan pakke sig endnu tættere sammen, men stenmelet kan også misfarve dine betonfliser og derfor vil vi ikke anbefale brugen af stenmel som fugemateriale.

Ligeledes anbefaler vi ikke brugen af ukrudtsdug under en belægning da ukrudtsdugen forhindrer at der trykkes afretningsgrus op i fugerne nedefra, og dermed vil fugerne ikke blive korrekt udført.

Alt i alt kan vi konkludere at der bliver mindst muligt vedligeholdelse ved at vælge større havefliser. Se eksempelvis udvalget af fliser på siderne:


Brug korrekt fugemateriale i form af fugesand og ikke stenmel.

Efter den ny flisebelægning er lagt kan vedligeholdelsen bestå af at feje jævnligt med en stiv kost. Hvis du ved at du ikke kommer til at feje jævnligt vil vi anbefale at behandle den nye flisebelægning med fliserens.

Du kan købe 5 liter koncentreret fliserens som blandes op med vand i forholdet 1:50. Det betyder at du vil kunne behandle ca. 2500 m2 belægning med en dunk fliserens.  Fliserens er pt. udsolgt på ubestemt tid.

Fliserensen trækker ind i betonfliserne hvorfra den har en forebyggende virkning i ca. 9 måneder efter behandlingen.
X
Like os på Facebook

Opnå følgende fordele

Du finder os her