Overflade

Når man producerer en haveflise eller en belægningssten, producerer man samtidig en overflade på haveflisen eller på belægningsstenen. Overfladens udformning, farve og tæthed afhænger af en lang række produktionsmæssige forhold.
 
Som kunde er det meget vigtigt at være opmærksom på, at det eneste der bliver synlig af en haveflise eller af en belægningssten når først eksempelvis terrassen er færdig, er overfladen på de nedlagte havefliser eller belægningssten. Derfor er det vigtigt at man som kunde vælger en haveflise eller en belægningssten hvor man kan lide overfladen.
 
Ud over det visuelle, fortæller overfladen meget om kvaliteten på en betonflise eller på en belægningssten. Eksempelvis er det positivt hvis en haveflise eller en belægningssten ikke suger vand alt for hurtigt, da dette kan indikere at haveflisen eller belægningsstenen ofte vil være fugtig. Fugt er en forudsætning for at mos og alger kan gro. Det er derfor at havefliser og belægningssten der ligger i skygge, oftere bliver ramt af mos og alger i forhold til havefliser og belægningssten der udtørres af solen. Som køber vil det derfor være en god ide at hælde lidt vand på en haveflise eller på en belægningssten inden købet, og herefter observere hvor hurtigt vandet trænger ned i haveflisen eller i belægningsstenen. Jo mindre vand der trænger ind i haveflisen eller i belægningsstenen, jo mindre mos og alger vil der komme. Og i tilgift gælder, at jo mindre vand der trænger ind i haveflisen eller i belægningsstenen, jo længere levetid har den pågældende haveflise eller belægningssten. Se mere om levetid under Holdbarhed, vejret.
 
Herudover er det en fordel hvis overfladen på havefliser og belægningssten ikke er alt for glat, da en glat overflade øger risikoen for at personer falder, særligt i regnvejr og i frostvejr.
 
Havefliser og belægningssten kan generelt blive ramt af såkaldte kalkudfældninger, der er et almindeligt kendt problem i branchen. Kalkudfældninger påvirker ikke kvaliteten på havefliserne og på belægningsstenene, og efter ca. 1-2 år forsvinder kalkudfældningerne af sig selv. Du kan læse mere om kalkudfældninger her. Kalkudfældninger viser sig ofte først efter at havefliserne eller belægningsstenene er palleteret og nogle gange endda først efter at havefliserne eller belægningsstenene er lagt. Derfor vil kalkudfældninger ikke nødvendigvis blive opdaget i vores interne kontroller. Selvom kalkudfældninger er et almindeligt kendt fænomen og det ikke er muligt at undgå disse via interne kontroller, betyder det ikke at vi hos FC Beton A/S ikke tager problemet alvorligt. Derfor tilsætter vi fordyrende ingredienser ved produktion af havefliser og belægningssten, hvorved kalkudfældninger reduceres. Men helt at undgå at der kan forekomme kalkudfældninger på nogle af vore havefliser og belægningssten, er desværre ikke muligt.
 
Hos FC Beton A/S har vi udviklet en overflade der er meget tæt, hvilket dokumenteres ved vore gode resultater i Frost/tø-tests. Samtidig har vi formået ikke at gøre vores overflade glat. Herved har vi udviklet en overflade der forlænger levetiden på vore havefliser og belægningssten, samtidig med at mos og alger minimeres, at eventuelle kalkudfældninger reduceres og forsvinder af sig selv samt at risikoen for faldulykker minimeres. Og så synes vi selv at overfladen på vore havefliser og belægningssten ser flot ud.
 
Den gode overflade på vores betonvarer som belægningssten, havefliser, støttemure, og meget andet gør at flere erhvervsdrivende entreprenører, anlægsgartnere og lignende allerede har indgået en aftale om samhandel med os. Vil du også have en samhandelsaftale med billigere priser til følge kan du ansøge hos FC Beton.
X
Like os på Facebook

Opnå følgende fordele

Du finder os her