Kalkudfældninger

Kalkudfældninger på betonfliserHvad er kalkudfældninger på betonfliser?
Kalkudfældninger påvirker ikke kvaliteten på betonfliser mv., og dannes når regn, dug eller andet vand trækker ind i betonfliserne. Vandet opløser kalk som kan trække op til overfladen hvor det bliver synligt når vandet fordamper.

Kalkudfældninger viser sig oftest først efter palletering og endda ofte først efter at fliserne er lagt. Derfor er det ikke muligt at opdage kalkudfældninger i vores interne kontroller. 

Kalkudfældninger er helt normale fra nye belægningssten, betonfliser, kantsten og andre betonsten og de vil oftest forsvinde af sig selv indenfor 1-2 år. Selvom kalkudfældninger er almindeligt forekommende, tilsætter vi hos FC Beton A/S fordyrende ingredienser i vore betonvarer, hvorved kalkudfældninger reduceres. Men dette til trods er det desværre ikke altid muligt at undgå kalkudfældninger.

Som nævnt forsvinder kalkudfældninger oftest af sig selv i løbet af 1-2 år. Ønsker man ikke at vente de 1-2 år kan svage kalkudfældninger fjernes ved at sprede sand over fliserne og feje dem med sandet på. Større kalkudfældninger eller kalkudfældninger på sten til støttemure kan fjernes med syreholdige midler.

Benytter man syre til at fjerne kalkudfældninger fra fliser skal man benytte meget tynde opløsninger, så der ikke løber syre af fliserne. Når syren og kalken mødes, bliver syren neutraliseret, så den ikke skader haven.

Det er derfor bedre at afsyre flere gange og så være sikker på at der ikke er skadeligt syre til overs, end at det er at afsyre en gang og skade haven med overskydende syre.

Erhvervsdrivende der arbejder med betonvarer og dermed løbende bestiller større mængder kan gennem en samhandelsaftale med FC Beton opnå besparelser.
X
Like os på Facebook

Opnå følgende fordele

Du finder os her