Brug af højtryksrenser på flisebelægning

Er din flisebelægning blevet grøn af mos og alger er der flere muligheder for at bekæmpe dette. En af dem er ved brug af en højtryksrenser, men man skal være forsigtig med brugen af højtryksrensere til at fjerne alger og mos fra flisebelægningen.

Vælger du at bekæmpe mos og alger med en højtryksrenser bør det være en model der kan udstyres med et specielt hoved til fjernelse af mos og alger fra belægninger.

Vi vil ikke anbefale brugen af højtryksrenser uden dette specielle hoved ved rengøring af belægningen, da vandstrålen både vil kunne ødelægge overfladen samt at du nemt kommer til at fjerne rigtigt meget sand fra fugerne. Herudover vil den hårde vandstråle kunne presse vand ind i fliserne som dermed vil kunne frostsprænge når det bliver vinter.

Den ødelagte overflade på betonfliser og belægningssten gør at der meget hurtigt vil komme endnu flere alger på belægningen.

Efter at have brugt højtryksrenseren bør du bruge fugesand til at sikre dig at alle fugerne er fyldte.

Ofte bliver belægningssten og betonfliser grønne i løbet af efteråret og vinteren, men når solen og varmen kommer igen vil meget af det grønne forsvinde igen.

Er belægningen blevet så ramt af alger og mos så det ikke forsvinder af sig selv er der også alternativer til brugen af højtryksrenser. Vil du slippe for en tur i motionscentret kan du med skarp sand og en kost feje indtil algerne er slidt af.

En lidt mindre slidsom metode til at fjerne alger og mos fra fliser er ved brugen af algefjerner. Følg producentens anvisning herfor.

X
Like os på Facebook

Opnå følgende fordele

Du finder os her