Solidt udekøkken

Går du med tanker om at bygge et solidt udekøkken har vi produkter og hjælp til meget af det. Afhængigt af hvor avanceret et køkken der er tale om skal du også have fat i andre for at købe eksempelvis vandhane, gasblus mm.

Ved at bruge lecablokke eller lecaplader kan du hurtigt mure et meget solidt udekøkken op. For at være sikker på at du også vil have et stabilt udekøkken om et par år, bør du grave ud til at lave et mindre fundament under køkkenet.

Du kan finde god inspiration til fremgangsmåden i vores gør det selv guide som omhandler opbygning af en grill. Dette kan også være starten på et større udekøkken, hvor grillen er i den ene ende som en del af udekøkkenet.

Bruges lecablokke til opbygning af det nye udekøkken skal overfladen pudses op med en pudsemørtel.

Som bordplade vil vi anbefale at anvende en stålplade, en bordplade i granit eller at støbe en bordplade i beton. Husk armering i bordpladen hvis du vælger at støbe den selv.

Der er flere ting som du bør overveje inden du går i gang med opbygning af udekøkkenet og vi giver her 8 gode råd.

1. Kogeplade eller gasblus
Det er altid rart med en kogeplade eller et gasblus i udekøkkenet. Her kan du eksempelvis koge kartoflerne.

2. Grill
Du kan som nævnt ovenover indbygge en grill i udekøkkenet, men hvis du har en anden grill som du hellere vil bruge, skal du bare planlægge opbygningen så der er plads til denne grill sammen med dit nye udekøkken.

3. Elektricitet
Har du kogeplader kræver de strøm, og det vil der også typisk være en del andre køkkenredskaber som gør. Derfor vil det være fornuftigt med en fastmonteret stikkontakt eller med mulighed for at trække en forlængerledning ud til udekøkkenet når der er behov for dette.

4. Spand til affald
Lige som når der laves mad indendøre, bliver der noget overskydende affald når maden tilberedes i et udekøkken. Derfor bør der være en spand til affaldet. Husk at tømme og rengøre spanden efterfølgende da en fyldt affaldsspand kan tiltrække uønskede dyr.

5. Køkkenvask
Nu kan det blive meget avanceret eller meget simpelt. Der er flere måder at tilslutte vand til en vandhane i et udekøkken. Ofte vælges en løsning hvor haveslangen kobles på vandhanen og så er der kun mulighed for koldt vand. Afløbet laves simpelt ved at føre det ned til en tom spand, som tømmes inden den er helt fyldt.

En endnu mere simpel løsning er en balje som fyldes med vand inde i huset og herefter bæres  ud til udekøkkenet.

6. Kroge
Kroge på siden af køkkenet eller hævet et stykke over bordpladen giver nem opbevaring af køkkenredskaber, viskestykker og lignende.

7. Anden opbevaring
Når det solide udekøkken opbygges bør der også laves hylder. Dette kan laves med lecaplader, træplader, stålplader eller lignende. Træpladerne er dem der typisk vil have den korteste levetid.

8. Overdækning
De fleste som får bygget et godt udekøkken bliver så glade for det, så de gerne vil bruge det flere dage end de dage hvor det danske vejr er rigtigt godt. Derfor er der god fornuft i at lave et halvtag over udekøkkenet og få skærmet af mod vinden. Dermed bliver der også mulighed for at stå ude og tilberede aftensmaden når vejret ikke viser sig fra den bedste side.


Hvis du ikke ønsker det store solide fastmonterede udekøkken er der også mulighed for at bygge et lettere mobilt udekøkken.

X
Like os på Facebook

Opnå følgende fordele

Du finder os her