Byg selv grill

Havegrill ulige skifter
Havegrill lige skifter
Havegrill 1. skifte
Havegrill 2. skifte
Havegrill 3. skifte
Havegrill 4. skifte
Færdig havegrill
Vil du gerne lave en "Byg selv grill" har vi med stor inspirations fra Dansk Beton blokgruppen lavet denne gennemgang af hvad du skal gøre samt hvilke materialer du skal bruge.

Denne byg selv grill bliver opbygget af lecablokke som er nemme at arbejde med. Lecablokkene er store med vejer ikke meget og du kan derfor hurtigt bygge med dem selvom du ikke har den store erfaring med at mure.

Inden du gør i gang skal du have nogle materialer. Du kan købe lecablokke og mørtel her hos os, og så skal du finde en grillrist, grillbund, armeringsjern, bordplade og ildfaste tegl et andet sted.

Afhængigt af hvor høj du ønsker grillen skal du 22 lecablokke til en 80 cm høj grill og 28 lecablokke til en 100 cm høj grill. Du kan selvfølgeligt også bygge grillen anderledes end vores forslag og så selv beregne hvor mange lecablokke der skal bruges. Vi har valgt at bruge 15x19x49 lecablokke til denne grill.

Ønsker du at pudse grillen efterfølgende kan vi også hjælpe med det. Til at mure lecablokkene med anbefaler vi at bruge 5,1% bakkemørtel som opblandes til en KC 35/65/650 muremørtel mens vi vil anbefale en 6,6% strandsandsmørtel som opblandes til en KC 50/50/700 pudsemørtel.

Det sted hvor du ønsker havegrillen skal der være et godt fundament i form af en korrekt anlagt stabil terrasse eller lignende. Alternativt kan du lave et fundament til grillen med fundablokke. Hvis jorden er meget ustabil hvor byg selv grillen skal være, skal der graves ud til frostfri dybde hvorefter fundamentet støbes.

Når der er styr på alle materialer, fundament osv. er det med at komme i gang. I det første lag skal lecablokkene skæres til så de 3 blokke der skaber dybden bliver 33 cm og en af de blokke der giver bredden bliver 47 cm.

Blokkene mures sammen med mørtel ovenpå fundamentet. Der skal armering i form af Bi-40 stål i de vandrette fuger. Andet lag udføres med blokke som ikke er skåret til og dermed kommer der et forbant på minimum 15 cm som anbefalet. Det er muligt at skære lecablokke med en sav med hårdmetaltænder eller at klippe dem med en blokklipper.

Fugerne mellem hver lecablok skal være ca 1 cm., og der skiftes for hvert lag med skårne og ikke skårne lecablokke så forbantet holdes.

Grill bunden kan der laves plads til med en rille i lecablokkene i hver side og det samme med risten. Har du en grillplade og/eller en grillrist i forvejen kan grillens størrelse nemt tilpasses disse.

Indersiden af grillområdet beklædes med ildfaste klinker som producenten af klinkerne foreskriver.

Resten af grillens overflade kan stå ubehandlet, men vi vil anbefale at pudse lecablokkene og eventuelt male grillen efterfølgende for at opnå en bedre beskyttelse af den nye byg selv grill til haven.

Du kan eventuelt også hente den pdf som blokgruppen ved Dansk beton har lavet om Havegrill bygget med blokke som har givet inspiration til denne byg-selv-guide.

Illustrationerne er rentegnet efter illustrationer fra Blokgruppen ved Dansk Beton.

Du kan finde mange andre spændende gør-det-selv projekter her hos FC Beton.

Forklaring af nogen ord fra ovenstående byg selv grill guide.
Lecablokke kaldes også for letklinkerblokke.
Fundablokke kaldes også for udstøbningsblokke.
X
Like os på Facebook

Opnå følgende fordele

Du finder os her