Hvad er lecakugler?

Lecakugler er et produkt med flere navne, herunder lecanødder, leca letklinker eller bare letklinker.

Hos FC Beton benytter vi lecakugler når vi skal støbe vores lette betonblokke. Disse blokke går overordnet under navnet Lecablokke, men der findes flere forskellige typer af blokkene. Du kan se de forskellige lecablokke her:


Udover at blive brugt til støbning af blokkene bliver lecakugler også anvendt flere steder i byggerier. Den naturlige varmeisoleringsevne som lecakuglerne har gør dem gode som isoleringsmateriale i eksempelvis kældervægge og gulvkonstruktioner.

En stor fordel ved at bruge lecakugler i når der skal støbes et betongulv er at det ikke er nødvendigt at benytte sand som kapilarbrydende lag samt til afretning. Lecakuglerne kan lægges på et ujævnt plan og de vil forhindre fugt i at trække op. Derudover giver Lecakugler i gulvkonstruktioner en trykudligning der mindsker muligheden for at gasarten radon trækker op i huset.

Af andre gode fordele ved at benytte Lecakugler er at rotter og mus ikke kan lide at være i laget, samt at der ikke opstår råd og svamp i Lecakuglerne.

Lecakugler produceres af en plastisk ler og er derfor et miljørigtigt byggemateriale. Når leret er gravet op fra undergrunden bliver det forbehandlet og homogeniseret. Herefter bliver der tilført organisk materiale til leret og det æltes så småsten bliver knust.

Efter æltningen bliver leret tørret og på samme tid bliver det slået i små kugler som skal brændes ved ca. 1100 graders varme. Ved brænding af Lecakuglerne brændes det organiske materiale som tidligere blev tilført hvilket danner masser af små lufthuller i Lecakuglerne. De mange lufthuller giver den lette vægt til Lecakuglerne.

Du kan ikke købe Lecakugler på fc-beton.dk.
X
Like os på Facebook

Opnå følgende fordele

Du finder os her