Lecanødder

Lecanødder er kaldenavnet for det lerprodukt som rigtigt hedder Leca letklinker. Lecanødder er et miljørigtigt naturprodukt som bliver lavet af plastiks ler fra undergrunden i Danmark. Efter at leret er gravet op fra undergrunden bliver det homogeniseret og forbehandlet på et transportbånd. Herefter skal leret æltes hvormed småsten i leret bliver knust. Der tilføres organisk materiale til leret under æltning hvilket gør at lecanødderne får en større ekspansion ved den efterfølgende brænding.

Under tørringen af lecanødderne bliver leret slået i småstykker, og herefter bliver de brændt ved ca. 1100 grader. Ved brænding af lecanødderne forsvinder det organiske materiale som blev tilført under æltningen og dermed bliver der dannet rigtigt mange små lufthuller i Lecanødderne hvilket gør at de bliver meget lette i forhold til deres rumfang.

Der er flere fordele ved brug af Lecanødder. Blandt andet kan nævnes at:
  • Lecanødder er et løst, formbart materiale som gør det muligt at benytte som isolerende underlag uden brug af afretningsgrus.
  • Rotter og mus vil ikke opholde sig i laget af lecanødder.
  • Nødderne angribes ikke af råd og svamp.
  • Der er en varmeisolerende egenskab i Lecanødder.
  • De er et fleksibelt produkt som kan bruge flere steder som til isolering, dræn mm.

På fc-beton.dk kan du ikke købe Lecanødder med du kan købe blokke støbt med nødderne. Disse blokke kaldes blandt andet for letklinkerblokke eller Lecablokke og findes i mange forskellige udgaver.

Blokkene der støbes med Lecanødder får den samme lethed som lecanødderne selv har. Hos FC Beton kan du blandt andet købe disse forskellige typer af blokke med nødderne i.

Udover de lette Lecablokke finder du også andre betonblokke hos FC Beton. Du kan bestille vores Fundablokke i flere forskellige størrelser. Fundablokkene er noget tungere end Lecablokkene og har ikke den samme varmeisolerende egenskab.

Skal du bruge hjælp til valg af de rigtige Lecablokke til dit projekt er du velkommen til at ringe på telefon 98 34 34 11 eller skrive en email til salg@fc-beton.dk.
X
Like os på Facebook

Opnå følgende fordele

Du finder os her