Hvordan fjernes pletter på fliser?

Mange oplever at deres fliser angribes af alger efter nogle år, særligt på fliser der ligger i skygge og derfor sjældent udtørres. Disse alger kan gøre fliserne grønne, ligesom alger kan give pletter på fliserne.

Heldigvis kan alger fjernes igen. Er der tale om grønne alger, kan du selv fjerne algerne med en fliserens. Når du selv fjerner algerne, bør du starte med at feje fliserne fri for blade, mos osv. Herefter sprøjtes fliserens, fortyndet i forholdet en del fliserens med 50 dele lunkent vand, jævnt ud over fliserne (du bør sprøjte rigeligt). Fliserens skal naturligvis bruges i tørvejr, ligesom der ikke må være udsigt til regn de kommende timer. For en sikkerheds skyld anbefaler vi dog at fliserens bruges i tørvejr, uden udsigt til regn det kommende døgn. Fliserens virker ved at trænge ned i fliserne og dræber herefter algerne nedefra. Man skal derfor ikke forvente at algerne forsvinder på kort tid, og i særlige tilfælde kan det blive nødvendigt at gentage processen.

Er der tale om hvide pletter på fliserne, den såkaldte flisepest, er det ikke sikkert du selv kan fjerne algerne. I så fald kan algerne fjernes af professionelle ved at bestille en algebehandling.

Uanset hvilken type af alger der har været på dine fliser, kan du med fordel sprøjte fortyndet fliserens en gang om året på dine fliser når algerne er væk, da dette forebygger forekomst af nye alger. Ved at sprøjte fliserens, trænger dette fliserens ned i fliserne og frigøres herefter i små doser hver gang det regner. Denne opløsning gør, at de alger der kommer fra luften, dræbes inden de når at blive synlige. Denne forebyggende behandling kan med fordel også udføres på helt nye fliser.
X
Like os på Facebook

Opnå følgende fordele

Du finder os her