Hvad er forskellen på en Herregårdssten og på en kopsten?

Herregårdssten har i mange år været en uhyre populær belægningssten. Herregårdssten er en belægningssten der laves af beton, og som tromles inden Herregårdsstenene leveres. Ved at tromle Herregårdssten, får Herregårdsstenene et lidt rustikt udseende. Bl.a. bliver de skarpe kanter slået af Herregårdssten når de tromles - det er derfor FC Beton kalder Herregårdssten for Herregårdssten med slået kant.

En Kopsten er, i lighed med Herregårdssten, lavet af beton. En Kopsten er dog mindre end en Herregårdssten, da en Kopsten er 10 cm. bred og 10 cm. lang, mens Herregårdssten er 14 cm. bred og 21 cm. lang. Herudover bliver Kopsten ikke tromlet. Overfladen på en Kopsten er derfor mere fin end overfladen på en Herregårdssten. Kopsten bruges i øvrigt ofte sammen med havefliser, hvorved man kan opnå en belægning med et flot mønster.

Noget af det afgørende ved valg af Kopsten og Herregårdssten er at vælge en belægningssten i rette tykkelse. Kopsten bruges som nævnt ofte i sammenhæng med havefliser. Derfor er det vigtigt at vælge Kopsten i samme tykkelse som de havefliser Kopstenene skal lægges sammen med, da dette gør det lettere at få en flot belægning uden at skulle afrette sand i forskellige højder. Herregårdssten bruges derimod ofte som en selvstændig belægningssten i belægningen. Her er det vigtigt at vælge en Herregårdssten med en sådan tykkelse, at Herregårdsstenen ikke knækker.

Dansk Beton anbefaler at der ikke bruges Herregårdssten i en indkørsel der er tyndere end 6 cm. Derfor er alle Herregårdssten fra FC Beton mindst 6 cm. tyk.
X
Like os på Facebook

Opnå følgende fordele

Du finder os her