Isolering med Lecablokke

Hvis du overvejer at bygge hus selv, så kan Lecablokke være et fantastisk nyttigt materiale at anvende. De firkantede blokke, der er fremstillet ved at blande lecanødder i betonen før den er blevet formet til Lecablokke, der også er kendt under navnet letklinkerblokke.

Lecanødderne betyder at de færdige blokke bliver en del lettere, end hvis der havde været tale om rigtige betonelementer. Dermed er blokke med lecanødder oplagte at arbejde med, hvis man vil spare sig selv for en masse tungt slid.

Alligevel kan man måske godt bekymre sig, for de lette blokke virker ikke særligt robuste og materialer, der er nemme at bygge med, er ikke altid behagelige at bo i. Hvis du overvejer at bygge med Lecablokke, skal du dog ikke fortvivle – de er på mange måder et glimrende byggemateriale og du skal ikke få grå hår af bekymringer over Lecablokkes isoleringsevne.

Lecablokkes lydisoleringsevne

Isoleringsevnen på Lecablokke er selvfølgeligt et bredt spørgsmål. Da blokkene ofte anvendes til indervægge, er der rigtig mange, der især spørger til lydisoleringsevnen på blokkene. Det lette materiale kan nemt få en til at tro, at blokkene ikke har massefylde nok til at isolere ordentligt, men man kan sagtens få en og isoleringsevne ud af Lecablokke.

Det er logisk, at Lecablokkes isoleringsevne er afhængig af, hvor bred den færdige væg bliver. Er der tale om en væg imellem to meget støjende rum, kan det derfor være en god idé at være opmærksom på væggens tykkelse.

I sidste ende er noget af det vigtigste dog for isoleringsevnen, når du bygger med Lecablokke, at du sørger for at samlingerne mellem væg og gulv eller luft er tætte. Er der huller, vil støj slippe igennem – lige meget om du bygger en væg, der er flere meter tyk.

Lecablokkes brandisoleringsevne

I disse dage er vi også meget sikkerhedsbevidste, når vi bygger huse. Danmark har ikke de store tendenser til jordskælv og tornadoer som andre lande, men brande er en reel fare, selvom de færreste oplever det.

Lecablokke er lavet af uorganisk materiale, hvilket betyder at de ikke er brændbare. Lecablokkes isoleringsevne overfor brand er derfor fremragende. Faktisk kan en væg, der bare er ti centimeter tyk modstå en brand i en time uden at blive beskadiget eller kollapse.

I sidste ende har alle byggematerialer deres fordele og ulemper. Hvis du står og skal bygge hus, bør det dog ikke være Lecablokkes isoleringsevne, der diskvalificere dem fra overvejelserne, når der skal vælges materialer.
X
Like os på Facebook

Opnå følgende fordele

Du finder os her