Byg en ikke bærende væg

I denne guide kommer du igennem opbygning af en ikke bærende væg. Du vil komme igennem følgende punkter:

Byg med lecablokke
Du kan blandt andet bygge en ikke bærende væg af lecablokke og mørtel.
Væg af lecablokke med halvforbandt
Når du murer en væg af Lecablokke er det ofte nemmest af mure i halvforbandt.
Lecablokke muret væg
Inden væggen bliver pudset vil den se således ud når der mures med Lecablokke
Skal du have opdelt kælderen i flere rum kan du gøre dette som et gør det selv projekt med lecablokke og mørtel fra FC Beton.

Er der ikke ryddet godt op i kælderen skal dette gøres først. Er der betongulv hvor du skal bygge skillerumsmuren er du næsten klar til at skulle i gang, men hvis der er lagt gulvtæppe, trægulv eller lignende skal dette først fjernes.

Mørtel

Når det hele er målt op og du er klar med snore, mørtel, cement, lecablokke og mureske er det med at komme i gang. Vi anbefaler at benytte en 6,6% bakkemørtel til at mure med. Blandes denne mørtel til en KC 50/50/700 eller en KC 60/40/850 mørtel vil du få en god ny kældermur.

KC 50/50/700 mørtel blandes af 1 del cement til 13 dele 6,6% muremørtel mens KC 60/40/850 blandes af 1 del cement til 19 dele mørtel. Bland vand i så der opnås en god konsistens som hverken er for tør eller for våd.

Blokke

De 10 cm tykke leca 600 blokke er et godt valg når der skal mures en skillevæg i kælderen. Ved at benytte lecablokke til at bygge en væg med vil man få en naturlig lydisolerende væg som samtidig vil være noget stærkere end eksempelvis en let væg af gipsplader.

Opbygning af væggen

Der spændes snore op for hvert skifte af lecablokke så muren bliver lige. Husk at mure med overlap på blokkene. Benyt et vaterpas jævnligt for at sikre at snorerne er spændt rigtigt op og at der mures korrekt efter dem.

Skal der lavet hul i væggen til vindue, døråbning eller lignende kan der bruges en leca overligger hertil. De kan ikke bestilles online, så der må du gerne ringe til os på 98 34 34 11 eller sende en mail til salg@fc-beton.dk

Leca overliggerne fås også i 10 cm tykkelse som de anbefalede lecablokke. Højden er 19 cm mens længden varierer fra 125 cm til 250 cm.

Pudsning af væggen

Når muren er bygget og den rå overflade af lecablokkene er tilbage, skal de pudses. Hertil kan den samme mørtel bruges, men den mørke farve på vores muremørtel gør at vi anbefaler vores strandsandsmørtel hvis væggen skal males hvid.

Strandsandsmørtlen kalder vi også for en pudsemørtel da den ikke må bruges til at mure med, men kun til at pudse med. Vores strandsandsmørtel laves på meget lyst sand og det er derfor nemmere at male væggen hvid når der er brugt strandsandsmørtel til at pudse væggen.

Ligesom med bakkemørtlen anbefaler vi at benytte 6,6% strandsandsmørtel som blandes i forholdet 1 del cement til 19 dele mørtel.

X
Like os på Facebook

Opnå følgende fordele

Du finder os her