Mål og størrelser på Lecablokke

Lecablokke er især egnet til at bygge indervægge i et hus. Blokkene er nemme at håndtere og kan derfor bruges både af professionelle og folk, der bare ønsker at spare nogle penge ved at gøre arbejdet selv.

En af de helt store fordele ved at bruge Lecablokke er deres størrelser. Selvfølgeligt fås Lecablokke i forskellige mål, men generelt er de forholdsvis store blokke i forhold til eksempelvis gammeldags mursten. Grunden til at Lecablokke laves så store, er det materiale, som de bliver lavet i. Lecablokke er produceret af beton, hvori der er iblandet ler, der er brændt ved meget høje temperaturer, hvilket skaber lette og porøse kugler. Disse kugler kaldes lecanødder og er grunden til, at de færdige blokke ikke vejer meget i forhold til blokke, der er lavet af ren beton.

Nemt byggemateriale

På grund af vægten er det muligt at købe Lecablokke i store størrelser. Dette gør arbejdet både nemmere og hurtigere, end hvis man havde brugt mursten.

En standard Lecablok har størrelsen 19 centimeter høj og 49 centimeter lang. Yderligere kan Lecablokkene fås i forskellige mål, når det kommer til tykkelsen, der kan variere fra cirka 5 centimeter til 25 centimeter.

Dermed kan Lecablokke fås i mål, der passer til de fleste byggeprojekter.

Hvorfor vælge store Lecablokke?

Før du vælger mål på dine Lecablokke, er der dog et par andre ting, der er værd at overveje. Lecablokkes størrelser har nemlig ikke kun betydning for, hvor hurtigt det er at mure en væg op. En gennemsnitlig mur i dette materiale vil ofte have en tykkelse på omkring 10 centimeter – det kan dog være en god idé selv at overveje målene og tykkelsen på væggen i stedet for bare at følge standardværdierne.

Lecablokkenes mål har nemlig også indflydelse på den fremtidige vægs isolerende evner – både overfor lyde, men også overfor brand.

Eksempelvis lydisolerer en 10 centimeter tyk væg omkring 40 dB, mens en væg på 15 centimeter kan lydisolere omkring 48 dB. Står du og er ved at bygge hus, kan det derfor være en god idé at overveje ekstra tykke vægge ved rum, hvorfra der kommer meget larm – eksempelvis børneværelser eller måske køkkenet.

I sidste ende er der ikke særligt store prisforskellige på Lecablokke i lidt større størrelser og så de mindre. Arbejdet tager lige ledes også den samme tid, så hvis du har plads nok og gerne vil lydisolere nogle rum ekstra godt, så skal du måske overveje hvilke mål du vælger, når du køber Lecablokke.
X
Like os på Facebook

Opnå følgende fordele

Du finder os her