Godt fundament med Lecablokke

Hvis du er ved at bygge et hus fra bunden, kan Lecablokke være uundværlige i forhold til at få et solidt fundament under huset. Har du erfaring med enten gør-det-selv eller byggeri, så kender du med garanti til Lecablokke – ellers er der en mulighed for at lære noget nyt her.

Den basale viden

Dit første spørgsmål er nok: ”Hvad er en Lecablokke og hvordan hænger Lecablokke og fundament sammen?”.

Ganske rigtigt så er fundamentet på et hus ofte lavet af beton og ikke Lecablokke. Betonen bliver støbt 90 til 120 centimeter under jordoverfladen og har til opgave at understøtte husets bærende vægge, samt eventuelle tunge søjler eller brændeovne. Dette forhindrer at huset synker sammen og slår revner. Samtidig forhindrer et godt fundament også, at der trænger fugt op i husets vægge og dermed ødelægger dem på længere sigt.

Hvad bruges Lecablokke til?

Nu undrer du dig nok endnu mere, for hvordan hænger fundament og Lecablokke så sammen, når fundamentet bliver støbt i beton? For at få svaret på dette, er det værd at kigge på, hvad Lecablokke egentligt er for et byggemateriale.

Lecablokke er fremstillet af beton, hvori der er blandet lecanødder, der er ler, som er varmebehandlet ved meget høje temperaturer, hvilket har gjort det meget lette. Når betonen og lecanødderne kombineres, får man et byggemateriale, der både er billigt og holdbart. Yderligere er Lecablokke også meget lette, hvilket gør dem nemme at arbejde med – både for begyndere og professionelle.

På grund af lecanødderne, har en Lecablok en lav massefylde og denne egenskab gør Lecablokke og fundament til en god kombination. Hvor beton ofte er meget koldt og leder kulde godt, mangler Lecablokke nemlig denne egenskab, hvilket gør dem i stand til at bryde kuldebroen fra den del af fundamentet, der er lavet af beton.

Hvad er en kuldebro?

En kuldebro er et ret simpelt koncept. Det er en del af huset, der eksempelvis er dårligt isoleret og derfor vil denne del af huset føles både koldt og til tider også klamt. Der kan være tale om mindre kuldebroer – eksempelvis ved et vindue, men bliver fundamentet ikke bygget ordentligt, kan det komme til at fungere som en kæmpe kuldebro.

Den del af fundamentet, der er gravet ned i jorden, vil blive meget koldt. Det er derfor vigtigt at anvende Lecablokke til at anvende kuldebroen mellem fundament og husets vægge. Ellers vil huset ikke få et behageligt indeklima og risikoen for fugtskader er overhængende. Er man klog, tænker man derfor altid Lecablokke og fundament i samme sætning. 
X
Like os på Facebook

Opnå følgende fordele

Du finder os her