Hvad er KC 60/40/850?

En mørtel som er blandet af kalk, cement og sand kaldes for en kalkcementmørtel som forkortes med KC. Tallene som kommer efterfølgende angiver blandingsforholdet af Kalk/Cement/Sand.

Det vil sige at der i en KC 60/40/850 er 60 dele kalk, 40 dele cement og 850 dele sand.

Du kan købe kalkmørtel hos FC Beton som blot skal blandes med cement for at få en KC mørtel. En KC 60/40/850 blandes af vores 6,6% mørtel i blandingsforholdet 1 del cement til 19 dele mørtel.

Vi producerer både strandsandsmørtel og muremørtel med 6,6% kalkindhold i.

Strandsandsmørtlen består af en fin og lys type sand som gør den til en god pudsemørtel. Den pudsede overflade bliver fin og lys. Strandsandsmørtel må ikke benyttes til at mure med.

Muremørtlen består af en grovere sandblanding hvilket gør den stærkere og dermed egnet til at mure med. Muremørtel kaldes også for bakkemørtel og receptmørtel. Denne mørtel kan også benyttes som en pudsemørtel, men den giver et mørkere og grovere resultat end strandsandsmørtlen.

Vi er altid klar med vejledning og gode råd til valg af mørtel, så kontakt os på salg@fc-beton.dk eller telefon 98 34 34 11 hvis du har brug for hjælp til valg af den rigtige mørtel.

X
Like os på Facebook

Opnå følgende fordele

Du finder os her